کاربردهای لیفتراک

لیفتراک یک نوع وسیله نقلیه صنعتی است ،به خاطر شاخک‌های چنگال ‌مانندی که دارد می‌توانند به طور موثر زیر محموله قرار بگیرند و امکان بلند کردن و جابجایی آن را فراهم کنند. لیفتراک‌های امروزی از منابع مختلفی برای این کار استفاده می‌کنند، برخی از آنها از موتورهای احتراقی سنتی استفاده کرده در حالی که برخی دیگر با باتری‌های الکتریکی کار می‌کنند. اگر در حال حاضر به اجاره لیفتراک برای امور کاری خود فکر می‌کنید، باید توانایی‌های کامل آنها را درک کنید تا مطمئن شوید که سرمایه گذاری عاقلانه‌ای انجام می‌دهید. در زیر به کاربردهای لیفتراک نگاهی میندازیم.

قدرت بالابری قوی

یکی از کاربردهای اصلی لیفتراک، بلند کردن بارهای سنگین است که بسیار فراتر از محدودیت‌های یک انسان می‌باشد. اکثر لیفتراک‌ها به راحتی می‌توانند وزن 2 هزار کیلوگرم را حمل کنند. حتی مدل‌های سنگین می‌توانند پنج برابر این بار را حمل کنند. لیفتراک‌های صنعتی حتی قدرت بالابری بیشتری دارند و می‌توانند بین 13 هزار تا 16 هزار کیلوگرم را بالا بیاورند.

به همین دلیل، لیفتراک‌ها می‌توانند در هزینه نیروی انسانی  صرفه‌جویی کنند و راه امن‌تری برای حمل کالاهای سنگین بدون هیچ گونه آسیبی به کارکنان ارائه می‌دهند. محموله ممکن است با خیال راحت از وسایل نقلیه لجستیکی پایین بیاید اما در هر صورت، لیفتراک‌ها می‌توانند چنین وظایفی را موثرتر از کار دستی انجام دهند. انواع لیفتراک‌ها برای تحمل اندازه‌های مختلف بار طراحی شده‌اند.

لیفتراک

حمل مواد متحرک

پس از برداشتن بارها، کار بعدی لیفتراک‌ها حمل بار از یک مکان به مکانی دیگر است. مجدداً، میانگین سرعت پیاده ‌روی شخصی که چیزی حمل نمی‌کند، حدود 5 تا 7 کیلومتر در ساعت است، در حالی که یک لیفتراک می‌تواند با خیال راحت با سرعت 10 کیلومتر در ساعت در داخل خانه، 20 کیلومتر در ساعت در خارج از منزل حرکت کند و بارهای سنگین را حمل نماید.

این تحرک و توانایی جابه‌جایی مواد سنگین به این معنی است که لیفتراک‌ها می‌توانند فوق العاده مفید باشند و در وقت  صرفه‌جویی کنند و بهره‌وری را افزایش دهند. لیفتراک‌ها اغلب به دلیل قابلیت مانور استثنایی خود استفاده می‌شوند که این ویژگی می‌تواند در هنگام حرکت در انبارهایی با فضای محدود ضروری باشد. مدل‌های کوچک‌تر لیفتراک‌های دوشاخه اغلب بالاترین سطح چابکی و سرعت را ارائه می‌کنند، اما قادر به تحمل وزنی به اندازه همتایان سنگین‌تر خود نیستند.

امکان دسترسی گسترده

لیفتراک‌ها نه تنها می‌توانند به اپراتورهای خود این توانایی را بدهند که وزنه‌های بزرگ را بلند کرده و آنها را سریع‌تر و ایمن‌تر حمل کنند بلکه می‌توانند دامنه حرکتی خود را افزایش دهند. لیفتراک‌های اختصاصی که عمدتاً در مناطق داخلی مانند انبارها استفاده می‌شوند، به طور ویژه برای گسترش شاخک‌ها و انجام وظایفی طراحی شده‌اند که لیفتراک‌های استاندارد قادر به انجام آن نیستند.

این لیفتراک‌ها که با محفظه‌ای به سبک باز ساخته شده‌اند تا دید عالی را برای اپراتورها فراهم کنند، دارای پایه‌ها و چنگال‌های ثابتی هستند که به سمت جلو کشیده می‌شوند. این قابلیت‌ها به اپراتورها اجازه می‌دهند تا زمانی که باید یک انبار خاص را برای انجام سفارشات انتخاب کنند، از آنها برای برداشتن دقیق پالت‌ها از قفسه‌های چند طبقه بالا استفاده نمایند. ریچ تراک‌ها اغلب با مشخصات باریکی طراحی می‌شوند تا بتوان از آنها به راحتی بین راهروهای انبار که نزدیک به هم هستند، استفاده کرد.

سفارش چیدن کالاها

مانند لیفتراک‌های دسترسی، لیفتراک‌های چنگال جمع‌ کننده سفارشی، برای دسترسی آسان به انبارهایی استفاده می‌شوند که دسترسی به مناطق سخت را دارند. با این حال، بر خلاف ریس تراک‌ها، لیفتراک‌های سفارشی دارای پلتفرم با مجموعه دومی از کنترل‌ها هستند که به اپراتور اجازه می‌دهند تا بر روی دوشاخه برای جمع‌آوری واحدهای حجم کمتری سوار شود.

علاوه بر این، چنگال‌های سفارش ‌دهنده می‌توانند اقلام سنگین‌تر را برای ذخیره یا توزیع در صورت لزوم بالا ببرند. اکثر سفارش ‌دهندگان ظرفیت رسیدن به ارتفاع 10 متر را دارند و به دلیل طراحی خود، می‌توانند بارهای متنوع‌تری را نسبت به ابعاد لیفتراک‌ها تحمل کنند.

مکان‌های مورد استفاده لیفتراک‌ها

لیفتراک‌ها انقلابی در ذخیره سازی و حمل و نقل کالا در محیط‌های کاری مختلف ایجاد کرده‌اند. از آنجایی که لیفتراک‌ها در سپیده دم قرن بیستم اختراع شدند، به ماشینی جدایی ناپذیر در محیط‌های کاری صنعتی زیر تبدیل شدند:

  • لنگرگاه‌ها: لیفتراک‌ها در تخلیه و چیدن لنج‌ها و کشتی‌ها در جنگ‌های جهانی نقش مهمی داشتند. امروزه از لیفتراک‌ها برای جابجایی و حمل محموله‌های حجیم استفاده می‌شود، از کامیون‌های تحویل گرفته تا مناطق ذخیره سازی در کنار اسکله تا کشتی‌ها. لیفتراک به ویژه در حمل و نقل محموله‌های فولادی و چوبی نیز استفاده می‌شود.
  • تسهیلات بازیافت: علاوه بر اسکله‌ها، لیفتراک‌ها نیز در عملیات بازیافت مفید هستند. آ‌ها برای تخلیه ظروف بازیافت یا کامیون‌ها قبل از حمل بارشان به محل‌های دسته بندی استفاده می‌شوند. لیفتراک‌ها در این عملیات ترجیح داده خواهند شد زیرا می‌توانند به طور موثر تریلرهای تراکتور، آسانسورها، واگن‌های راه‌آهن و کامیون‌های مستقیم را بارگیری و تخلیه کنند.
  • سایت‌های ساختمانی: لیفتراک‌هایی که برای مصارف صنعتی در نظر گرفته شده‌اند نیز در سایت‌های ساختمانی مفید هستند. کارگران ساختمانی برای حمل و انتقال مصالح ساختمانی سنگین به فواصل معین و حتی در زمین‌های ناهموار به لیفتراک‌ها متکی هستند. در سایت‌های ساختمانی، لیفتراک‌ها هم به عنوان تجهیزات بالابر و هم به عنوان وسیله نقلیه عمل می‌کنند. لیفتراک‌ها در تخلیه پالت‌های بلوک و آجر، تیرچه‌های فولادی و تجهیزات و مصالح ساختمانی به ویژه در حمل آ‌ها از کامیون تحویل و حملشان به محل، بهترین کاربرد را دارند.
  • انبارها: لیفتراک‌ها معمولاً در عملیات انبار نیز استفاده می‌شوند. آنها عمدتاً برای بارگیری و تخلیه کامیون‌ها و حمل و نقل کالا استفاده خواهند شد. انواع مختلفی از لیفتراک برای استفاده در انبار وجود دارند. اندازه هر کدام از آنها برای کاری که استفاده خواهید کرد، متفاوت است. صفحه لیفتراک حداکثر وزنی که می‌تواند بلند کند را تعیین می‌کند.

نحوه کار لیفتراک‌ها

دو مکانیسم وجود دارند که لیفتراک‌ها را قادر می‌سازند تا وظایف خود را انجام دهند. این دو مکانیسم عبارتند از:

1- سیلندرهای هیدرولیک

در پایه یک لیفتراک، دسته بالابر وجود دارد که به یک پمپ هوای برقی متصل می‌شود. هنگامی که اپراتور دسته را فشار می‌دهد، پمپ هوا روشن می‌شود. سپس هوای بیرون را به داخل فیلتر می‌کشد و آن را به داخل لوله می‌فشارد تا به سیلندرهای هیدرولیک برسد. سیلندر هیدرولیک دارای یک لوله توخالی است که با یک پیستون انعطاف پذیر و روغن کاری شده در یک انتها بسته شده است. پایه سیلندر هوا را بدون نشتی به بیرون محبوس می‌کند.

با افزایش فشار در ناحیه پیستون، نیرویی رو به بالا ایجاد می‌شود که پیستون را به سمت بالا حرکت می‌دهد. با این اتفاق، حجم گاز افزایش می‌یابد و فشار به حداقل می‌رسد. این باعث ایجاد تعادل فیزیکی در ارتفاع لیفتراک و مقدار نیرویی می‌شود که معادل گاز و بار لیفتراک است.

  • برای بالا بردن بار: اپراتور لیفتراک دسته (جهت جلو) را فشار می‌دهد تا به لیفتراک سیگنال دهد تا هوای اضافی را به داخل سیلندرها پمپ کند.
  • برای کاهش بار: در جهت عقب، اپراتور دستگیره را می‌کشد تا به یک سوپاپ مخصوص برای آزاد کردن گاز از سیلندرها سیگنال دهد.

2- قرقره زنجیر غلتکی

شاخک‌هایی که بار را بلند کرده و حمل می‌کنند، با دو قرقره زنجیر غلتکی به بدنه اصلی ثابت می‌شوند. تکیه گاه این قرقره‌های زنجیره ای یک چرخ دنده در بالای دکل تشکیل می‌دهد. همانطور که پیستون‌های هیدرولیک دکل را به سمت بالا فشار می‌دهند، چرخ دنده‌های بالای دکل‌ها روی زنجیر غلتکی فشرده می‌شوند. این اتفاق میفتد زیرا یک طرف زنجیر به قاب جامد لیفتراک متصل است.

دکل‌ها فقط زمانی می‌توانند در جهت بالا حرکت کنند که چرخ دنده‌ها در جهت عقربه‌های ساعت بچرخند و شاخک‌ها را بالای سر بکشند. این مکانیسم حیاتی است، زیرا به شاخک‌ها اجازه می‌دهد تا از دسترس سیلندرها دور شوند. لیفتراک به سیلندرهای بلندتری برای بلند کردن بارها به ارتفاع مساوی نیاز دارد، اگر قرقره‌های زنجیره غلتکی نباشند.

کلام آخر

لیفتراک‌ها در طیف گسترده‌ای از مدل‌ها ساخته می‌شوند و برای محیط‌های کاری مختلف و متناسب با وظایف خاصی انجام وظیفه می‌کنند. برخی از لیفتراک‌های دوشاخه به رانندگان اجازه می‌دهند تا بنشینند، در حالی که مدل‌های دیگر به اپراتورهایی نیاز دارند که صاف بایستند. به عنوان یک قاعده کلی، علت استفاده از لیفتراک‌ها، حمل و نقل کالاها از یک مکان به مکانی دیگر است اما این دستگاه‌ها می‌توانند کارهای بیشتری انجام دهند که در این مقاله به آنها پرداختیم.


منابع:

https://www.forktruckdirect.ltd.uk//